Meer informatie
Interieuradvies op maat
Maak een afspraak of bezoek onze winkel.

Interieur renovatie cruiseschepen

In opdracht van onze klant Willemsen Interieurbouw zijn we afgelopen winter druk geweest met een totaalrenovatie van twee grote riviercruiseschepen: de S.S. Bon Voyage van Uniworld en de MS Viola van Phoenix Reisen en Rijfers River Cruises. Beide schepen zijn volledig gestript en voorzien van een compleet nieuwe uitstraling, op basis van een vooraf bepaald ontwerp van de architect.

Interieur renovatie riviercruiseschip MS Viola

MS Viola heette voorheen Henri Dunant en was eigendom van het Rode Kruis. Aankomende zomer komt het schip in de vaart bij Phoenix Reisen en Rijfers River Cruises. Net als voorheen is MS Viola een zorgboot, bedoeld voor mensen met een handicap die er onder begeleiding mee op vakantie kunnen. Zo is de boot rolstoelvriendelijk en zijn veel hutten voorzien van ziekenhuisbedden.

Hoewel de functie hetzelfde is, is de uitstraling volledig nieuw. De boot is de afgelopen maanden opgeknapt en voorzien van nieuwe interieurs. Groen Inrichters heeft een belangrijke rol gespeeld in deze renovatie. Zo hebben wij de boot voorzien van nieuw tapijt, nieuwe pvc-vloeren in de restaurants, gangen en suites en nieuwe gordijnen en rolgordijnen. Alle materialen zijn door ons ingekocht, bij de boot afgeleverd en vervolgens ter plaatse op de boot aangebracht door onze stoffeerders.

Wandbespanning en vloerstoffering riviercruiseschip S.S. Bon Voyage

Naast de interieur renovatie van de MS Viola zijn we de afgelopen maanden betrokken geweest bij de interieur renovatie van de S.S. Bon Voyage – voorheen de River Royal – van riviercruisebedrijf Uniworld. Op basis van het ontwerp en de materiaalkeuze van de betrokken architect is het volledige interieur omgebouwd naar een vrij excentrieke stijl, die de passagiers onderdompelt in de klassieke Franse kunst en cultuur. Onze stoffeerders zijn aan de slag gegaan met de nieuwe bekleding van alle vloeren en wanden.

Uitdaging bij dit project waren de zeer rijke materialen waarmee gewerkt moest worden. Deze zijn niet altijd de meest praktische, maar worden puur gekozen op basis van sfeer en uitstraling. Dat maakt de bewerking niet altijd eenvoudig. Vooral de wandbespanning vergt veel vakmanschap, die maar weinig andere stoffeerders in huis hebben. Alle banen zijn door ons eerst aan elkaar gestikt in onze werkplaats, waarna we ze vakkundig hebben aangebracht op de wanden van de boot. Verder is het buitendek bekleed met grastapijt met teakdek look. Een antislipoplossing, die toch een klassieke uitstraling heeft. Specialistisch werk, zoals het leggen van de zware, houten dans-/fitnessvloeren, is gedaan in samenwerking met derden.

Oplevering inrichting

Voor beide boten geldt dat alles in een kort tijdsbestek moest worden gerealiseerd gedurende de winterperiode. ’s Winters wordt er namelijk geen/minder gebruik van gemaakt. Daardoor lag de tijdsdruk hoog. Zeker voor ons, omdat wij pas aan het werk kunnen nadat al het andere werk gedaan is. Dat vroeg om veel flexibiliteit. Inmiddels zijn beide boten naar tevredenheid opgeleverd en staan ze op het punt om uit te varen.

Projectinformatie


Opdrachtgever
Willemsen Interieurbouw
Locatie
Huissen
Toepassing
Interieur renovatie twee grote riviercruiseschepen
Specificaties
S.S. Bon Voyage van Uniworld
MS Viola van Phoenix Reisen

Projectinrichting

Maak een afspraak voor advies op maat

Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid