Zonwering: voor een koel huis in de zomer

Zon en zomer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar soms kan het té warm worden waardoor je huis meer lijkt op een sauna. Zonwering is een effectieve manier om je huis koel te houden in de zomer. Waar moet je op letten bij de keuze voor zonwering?

Buitenzonwering versus binnenzonwering

Bij zonwering moet je met verschillende aspecten rekening houden. Kies je voor binnenzonwering of ga je voor buitenzonwering? Beiden hebben hun eigen specifieke kenmerken en voordelen. Zo kun je met binnenzonwering heel gericht zelf de gewenste lichtinval bepalen. Daarnaast is binnenzonwering een verrijking voor jouw interieur. Zo profiteer je niet alleen van de zonwerende werking, maar dient de zonwering ook als raamdecoratie. Sfeer, huiselijkheid..de mogelijkheden zijn eindeloos dus er is altijd iets dat precies bij jouw huis past!

Gaat het om de warmte buiten houden dan is buitenzonwering de beste optie. Met buitenzonwering weer je niet alleen de zon uit je woning, maar creëer je ook een beschutte plek buiten op bijvoorbeeld het terras waar je lekker in de schaduw kunt zitten met een drankje. Zonwering draagt ook bij aan de veiligheid: zo zorgen rolluiken voor een totale afsluiting van het huis en worden inbrekers afgeschrikt. Ook pottenkijkers kunnen niet meer bij je naar binnen gluren. Tot slot is stijlvolle buitenzonwering een sfeervolle toevoeging voor de uitstraling van jouw woning.

Wat is de beste zonwering?

Er zijn veel verschillende soorten zonwering voor binnen en buiten, maar welke is nu de beste? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel verduistering moet de zonwering bijvoorbeeld geven? Wil je de zonwering buiten of juist binnen, als onderdeel van het interieur? Moet er ook op het terras schaduw worden gecreëerd? Wat is het budget? En wat is mogelijk qua montage in kozijn, op raam of aan gevel? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kun je een gerichte keuze maken voor binnen- of buitenzonwering.

buitenzonwering-screens

Zonwering op maat

Op zoek naar zonwering? Wij geven jou graag persoonlijk advies. Ons assortiment bevat buitenzonwering in allerlei soorten en maten. Denk aan terraszonwering, serrezonwering, markiezen, screens, buitenjaloezieën en rolluiken.

Ook hebben we een uitgebreide collectie raamdecoratie: van gordijnen tot shutters en van jaloezieën tot shades . Wij denken graag met jou mee over de beste zonwering voor jouw vraag. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel.