Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Vloerverwarming zorgt voor lagere energiekosten, een gelijkmatige warmteverdeling en het is volledig onzichtbaar. Vergeet het comfort niet, in de winter is het zelfs mogelijk om blootsvoets door het huis lopen. Hoe kies je de geschikte vloer voor vloerverwarming?

PVC voor vloerverwarming

PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig, duurzaam, sterk, geluiddempend en uitermate geschikt voor vloerverwarming. Een PVC-vloer is verkrijgbaar als plak PVC of als click-variant. Plak PVC geleidt optimaal en kunnen direct op de betonnen vloer verlijmd. Enkele click PVC vloeren zijn ook geschikt voor verwarming, maar hebben een iets lager rendement dan plak PVC-vloeren.

Geschikte vinyl vloer voor vloerverwarming

Niet elke vinyl vloer is geschikt voor vloerverwarming. De temperatuur van het verwarmingssysteem mag namelijk niet hoger zijn dan 27 graden. Door het opwarmen en afkoelen gaat vinyl uitzetten en krimpen. Hierdoor kan de vloer beschadigd raken en ontstaan er bobbels. Enkele vinyl vloeren zijn wél geschikt, vraag daarom altijd om advies.

Duurzame oplossing: een linoleum vloer

Een linoleum, of marmoleum vloer, is ook geschikt voor vloerverwarming. De warmteweerstand van de vloer is heel laag, waardoor de warmte goed door kan komen. Bovendien zijn er duizenden mogelijkheden met het design van marmoleum, door het uitgebreide assortiment van Forbo.

Vloerverwarming met tapijt

Een tapijt en vloerverwarming zijn in de meeste gevallen een gouden combinatie, integendeel tot wat velen denken. Het is wel verstandig om een vloerbedekking tapijt te kiezen zonder een ondervloer. Hierdoor wordt de warmte niet tegengehouden en kan de warmte jouw huis heerlijk verwarmen. Er zijn veel soorten tapijten die goed samengaan met verwarming.

Heb je geen budget of tijd voor het leggen van vloerverwarming? Een karpet biedt zowel letterlijk als figuurlijk warmte in huis. Ga voor een hoogpolig karpet voor warmte, zachtheid en knusheid.

Laten leggen van vloerverwarming

Het leggen van vloerverwarming is geen gemakkelijke klus. Wij werken samen met vakkundige specialisten voor het leggen van de vloerverwarming. Hierbij verzorgen wij het aanleggen van A tot Z, zodat de vloer en verwarming naadloos op elkaar aansluiten. Zo kun je gegarandeerd genieten van de warmte in huis. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Stylingtips Woontrends Inspiratie
groen-inrichters-interieuradvies-op-maat-2

Interieuradvies op maat?

Maak een afspraak