Meer informatie
Interieuradvies op maat
Maak een afspraak of bezoek onze winkel.

Kiezen van een vloer voor de keuken

De keuken is het hart van de woning. Een keukenvloer moet tegen een stootje kunnen en passen bij het interieur. Hoe kies je de geschikte vloer voor de keuken?

In de keuken wordt gekookt, gegeten en geleefd. Een keukenvloer dient niet alleen mooi te zijn, maar ook praktisch. Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom is het belangrijk dat de vloer sterk is en waterbestendig is. Het is belangrijk om een vloer te kiezen die past bij het interieur, onderhoudsvrij is en jarenlang mee gaat.

Keukenvloer ideeën voor het interieur

Het oog wil natuurlijk ook wat. Voor een harmonieus geheel kun je de keukenvloer matchen met de rest van het interieur. Je kunt de keuken ook een hele andere uitstraling geven, door te spelen met de kleur of het patroon van de vloer. Heb je een grote keuken? Dan kun je kiezen voor een donkere keukenvloer of speel met verschillende patronen. Is de keuken niet zo groot? Een lichte vloer kan optisch meer ruimte geven. Tip: kamerbrede banen laten de keuken nog ruimtelijker lijken.

Lichte vinyl vloer met betonlook in de keuken

Vochtbestendige keukenvloeren

Vinyl vloertegels in de keuken

Vinyl is ook geschikt voor de keuken. De vloer is verkrijgbaar in banen van 2, 3 en 4 meter breed. Vinyl is geluiddempend, isolerend en olie- en vuilafstotend. Stofzuigen en dweilen is geen enkel probleem. Een vinyl vloer is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een goedkope vinyl vloer lijkt misschien aantrekkelijk, maar gaat vaak minder lang mee en de kleur vervaagd sneller.

PVC-vloer in de keuken

Een PVC-vloer kan goed tegen een stootje en is makkelijk te onderhouden. Ook vocht is geen enkel probleem. Het materiaal heeft een houten uitstraling of de uitstraling van natuursteen, zonder de kwetsbaarheid van ‘echt’ hout & steen. Je kan spelen met diverse kleuren en patronen, voor een unieke keukenvloer op maat.

Donkergroene Marmoleum vloer in een keuken

Linoleumvloer in de keuken

Linoleum is een ideale keukenvloer. Het duurzame materiaal is ijzersterk, uiterst hygiënisch en gaat tot wel 25 jaar mee. De vloer is verkrijgbaar in banen van 2 meter breed. De collectie van Forbo is enorm veelzijdig met verschillende designs en kleuren. Creëer bijvoorbeeld een industriële keuken met een betonlook of juist een warme, knusse keuken met een warme kleur.

Wat is de beste keukenvloer?

PVC, vinyl en linoleum zijn allemaal geschikte vloeren voor de keuken. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden, te combineren met vloerverwarming en geschikt voor natte ruimtes, zoals de keuken. Met verschillende dessins maak je altijd een vloer die past bij jouw stijl.

Onze vakmensen helpen je graag met een keukenvloer die past binnen jouw wensen, woonruimte en budget. Naast het geven van advies, leveren en installeren wij ook graag de vloer. Kom langs in de winkel of neem contact met ons op.

Ontdek de collectie in onze winkel
groen-inrichters-interieuradvies-op-maat-2

Interieuradvies op maat?

Maak een afspraak