Meer informatie
groen-inrichters-team-leanne-lanters
Interieuradvies op maat
Maak een afspraak of bezoek onze winkel.

Kerstinterieur: trends en ideeën voor in huis

Hoe creëer je een mooi kerstinterieur? Ter inspiratie delen we de kersttrends van 2018 en geven we je kerstdecoratie ideeën voor prachtige feestdagen.

Rood is en blijft dé kerstkleur klassieker. Ook mag de jaarlijkse dosis glitter niet ontbreken. Toch zijn er naast deze vertrouwelijke kleuren, ook weer nieuwe kersttrends:  

1. Botanische kerst

Groene planten zijn helemaal hot! Deze kerst staan er twee kleuren groen centraal; pinegreen (kerstgroen) en de warmere emerald green. Deze kleuren zijn prachtig te combineren met wolwit en ‘brass gold’, een soort geelkoperkleur. Met natuurlijke items zoals schelpen, veren en mineralen maak je de botanische kerstlook helemaal af

2. Industrieel blauw en bruin

Geïnspireerd op het winterse outdoor gevoel. Roestbruin en chocoladebruin gecombineerd met nachtblauw en staalblauw geven het interieur een stoere en rustieke uitstraling. Met donkergekleurd textiel en stalen items maak je het geheel helemaal af. Heb je een industrieel interieur? Dan past deze stijl hier perfect bij.  

3. Klassieke kerst

De typische Amerikaanse of Britse klassieke kersttrend met traditionele kerstkleuren mag niet ontbreken. Kerstrood, kerstgroen, gecombineerd met blushroze, ossenbloedrood, goud en parelmoer. Deze stijl maak je af met een blikvanger, zoals een mooi rood tapijt van bijvoorbeeld Desso.

4. Een luxueuze kerst

Vrouwelijk, zacht en luxe. Met de combinatie van een hardere kleur roze, gecombineerd met linnengrijs, steengrijs en wolwit hul je jouw kerst in een zacht jasje. Denk aan een fluffy dekentje op de bank en een hoogpolig vloerkleed op de grond. Gecombineerd met lichthout en minimalistische vormen geeft het geheel een Scandinavisch gevoel. Doe er nog wat gouden glimmers bij en het feest kan beginnen.

kerstinterieur-trends-001

5. Minimalistisch kerst vieren

Ga terug naar de basis met een minimalistische kerst. Hierbij breng je ook je kerstboom terug naar de basisvorm. Dit kan bijvoorbeeld met een boom gemaakt van hout en in natuurlijke tinten of wit te gebruiken. Maak je eigen kerstdecoratie met natuurlijke materialen, zoals papier of glas.

Puntjes op de i met je kerstinrichting

De kleine details zorgen voor de puntjes op i. Zo kun je kerstboomhangers maken van houten schijven. Versier de schijven met een witte pen, boor er een gaatje in en ophangen maar! Voor extra sfeer op tafel is een miniatuur decoratiestuk in glas perfect. Deze kun je eenvoudig zelf maken. Vergeet niet te zorgen voor een mooie binnenkomer. Hang een (zelfgemaakte) kerstkrans op aan de voordeur en voorzie deze van zachte lichtjes. 

Kerst decoratie: uitbundig of minimalistisch

Houd je je kerstinrichting liever minimalistisch dan uitbundig? Gebruik de natuur als inspiratie. Hang een maretak op, pak de cadeautjes in met (bruin) papier en maak gebruik van  houten kerstversiering. Zelfs een klassieke kerstboom is niet nodig. Ga juist voor een houten kerstboom. Veel duurzamer en een stuk minder naalden in de kamer. Een mix tussen kerstdecoratie in landelijke en minimalistische stijl!

kerstinterieur-trends-002

Kerstversiering maken

Betrek familie en vrienden bij je kerstinterieur door zelf kerstversiering te maken. Dit is niet alleen leuk, maar ook persoonlijk. Voorzie bijvoorbeeld dennenappels van gouden of zilveren verf of ga aan de slag met een zelfgemaakte raamtekening met krijtstift. Een onvergetelijke december wordt het met een zelfgemaakte adventskalender. Stop een aantal minicadeautjes in kraftzakjes en hang deze (met data) op aan een showrek.

Bekijk ons assortiment
Entree Groen Woning- en Projectinrichting

Kom langs in de winkel

Bekijk onze locatie