Interieur kleuren 2020: van natuurlijk licht tot heel donker

Het jaar loopt bijna op zijn einde en dat betekent vooruitblikken op wat er komen gaat. Op het gebied van wonen en interieur zijn al weer de nodige voorspellingen gedaan. Als we de specialisten moeten geloven wordt 2020 het jaar van de kleur blauw. Van op de natuur geïnspireerde lichtblauwe tinten tot knallend ‘chinees porselein’. Maak jouw interieur helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Dit zijn de interieur kleuren voor 2020!

Kleuren geïnspireerd op de natuur

‘Kleuren uit de natuur’ is een breed begrip. Hierbij kun je denken aan vele kleuren, zoals bruin, beige, groen, blauw en geel. Maar wat deze kleuren allemaal gemeen hebben als je het hebt over natuurlijke kleuren, is dat ze alles behalve fel zijn. Aardetinten en kleuren uit de natuur hebben van zichzelf een veilige uitstraling.

Jaarlijks kiest verfmerk Flexa ‘De Flexa Kleur van het Jaar’ en voor 2020 is gekozen voor ‘Tranquil Dawn’. Deze frisse, lichte kleur is een combinatie van groen en blauw en geïnspireerd op het ochtendlicht. ‘Tranquil Dawn’ is gemakkelijk te combineren met andere kleuren en krijgt daardoor in iedere ruimte weer een andere look en feel. In combinatie met zachte aardetinten geef je de kamer een relaxte uitstraling, terwijl de lichte groen-blauwe kleur in combinatie met zwart of wit er echt uitspringt.

Een mooie manier om jouw interieur een natuurlijke look te geven is door middel van stoffen in zachte kleuren. Naast stoffering van meubels, kun je hierbij ook denken aan gordijnen, bijvoorbeeld van het merk Artelux. Hiermee creëer je gemakkelijk een rustgevende en warme sfeer.

Diepe kleuren

Wil je jouw interieur kracht geven dan zijn diepe kleuren, zoals donkerblauw, bruin en aubergine een goed idee. Deze stevige kleuren zijn gedurfd en geven jouw kamer extra sfeer. Om ervoor te zorgen dat de donkere kleuren de ruimte niet te zwaar maken kun je diverse aardetinten toevoegen. Hiermee creëer je een meer natuurlijk effect.

Ben je op zoek naar een luxe uitstraling, dan zijn donkere interieur kleuren en gouden accessoires een match made in heaven. Minder heftig en warm wordt de donkere kleur wanneer je het combineert met natuurlijke materialen, zoals hout, leer, linnen en wol. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen niet de muur, maar de meubels een donkere kleur te geven. Daarvoor hoef je echt niet altijd iets nieuws aan te schaffen. Bij Groen stofferen we jouw meubel in een mum van tijd in de gewenste stof.

Een andere manier om een donkere kleur toe te voegen aan jouw interieur is met binnenzonwering. Zo biedt de nieuwe collectie houten jaloezieën van Luxaflex® de kleur diepzwart en kun je tegenwoordig ook helemaal zelf de perfect kleur voor jouw Luxaflex® samenstellen.

Knallend Chinees porselein

Niet alleen verfmerk Flexa heeft een kleur van het jaar 2020 gekozen. Ook kleurenexpert Histor voorspelt dat 2020 het jaar wordt van een blauwe tint. Anders dan Flexa zijn ‘Tranquil Dawn’ is Histors’ ‘Chinees Porselein’ een wat fellere kleur blauw, dat naast rust ook kracht uitstraalt. Wat beide kleuren met elkaar gemeen hebben is dat ze gemakkelijk te combineren zijn met andere kleuren en dus vrijwel direct toepasbaar zijn in jouw interieur. Versterk het blauw door te combineren met wit, bruin en zwart of zorg voor contrast door te combineren met lichtgeel, roze en rood.

Bij interieur kleuren denk je al snel aan het verven van een muur. Maar een statement maken kan ook zonder de muur te verven of behangen. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed of accessoires zoals kussens in deze knallende kleur.

Ontdek de collectie in onze winkel
Interieuradvies op maat bij Groen

Interieuradvies op maat?

Maak een afspraak